Hoeveel krijgt u?

Betaaldata pensioen

Betaaldata pensioen 

Het pensioenfonds maakt uw pensioen elke maand over op de 23ste. Op die dag staat het bedrag doorgaans op uw bankrekening. Valt de 23ste van een bepaalde maand in het weekeinde? Dan is de betaling op de vrijdag ervoor. Hieronder ziet u in een schema de precieze betaaldata van het hele jaar:

Betaaldata 2024

23 januari 23 april 23 juli 23 oktober
23 februari 23 mei 23 augustus 22 november
22 maart 21 juni 23 september 23 december

Wilt u uw bankrekeningnummer wijzigen? Log dan in op Mijn Pensioencijfers en geef een nieuw rekeningnummer door via het formulier Betaalgegevens wijzigen.

Buitenlandse rekening

Ontvangt u uw pensioen op een buitenlandse rekening? Dan kan het zijn dat uw betaling een paar dagen later op uw rekening staat. Wij zorgen ervoor dat de betaling uiterlijk op de laatste dag van de maand op uw buitenlandse rekening is bijgeschreven.

Uw pensioen overmaken naar een bankrekening buiten de EU is duurder dan het overmaken naar een Nederlandse bankrekening. Het pensioenfonds maakt hiervoor extra kosten. En uw bank kan hiervoor ook nog extra kosten in rekening brengen bij u. Deze kosten verschillen per bank en per land. Het pensioenfonds heeft hier geen invloed op. Wilt u dit voorkomen? Probeer dan een Nederlandse bankrekening te openen. Hierop kunt u uw pensioen laten overmaken. U heeft uw pensioen dan ook sneller binnen.