Geert Jan Kremer

Functie Bestuurslid en voorzitter van de beleggingscommissie
Einde zittingstermijn September 2024
Aandachtsgebied Voorzitter Beleggingscommissie

'Mijn naam is Geert Jan Kremer. Ik ben op 3 september 2020 toegetreden tot het bestuur van het pensioenfonds op voordracht van de werkgever en zal optreden als voorzitter van de beleggingscommissie.

Mijn eerste baan in de financiële sector was bij PVF, een pensioenuitvoerder. Ik stond bij het koffieapparaat te praten met een jonge IT-medewerker over het nut van een vast dienstverband. Hijzelf vond dat maar onzin totdat de discussie ging over pensioenopbouw en wat het voordeel was van de pensioenregeling van ons eigen fonds boven de producten die verzekeraars aanboden. Ik raadde hem aan eens een en ander uit te zoeken. Een maand later was hij in vaste dienst.

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de wiskundige problemen die samenhangen met pensioenaanspraken, beleggingen en hoe door optimalisatie die twee bij elkaar te brengen. Toen ik gevraagd werd de vacature van bestuurslid en voorzitter van de beleggingscommissie te vervullen hoefde ik dan ook niet na te denken. Hoewel het rekenwerk door onze actuariële adviseurs gedaan wordt zijn er genoeg financieel-technische vraagstukken. Daarnaast blijft het afwegen van álle belangen door het bestuur een uitdaging waarbij ik iedere keer weer leer van mijn collega’s.

Op dit moment is er veel discussie over de relevantie en toekomst van het Nederlandse pensioensysteem. Ik ben van mening dat de collectiviteit een groot goed is. Iedere euro die we inleggen of verdienen aan onze beleggingen gaat niet naar aandeelhouders maar komt ten goede aan de deelnemers. Het nieuwe pensioenstelsel is dan ook een interessante volgende stap met genoeg uitdagingen, zowel voor het fonds als voor mij persoonlijk.