Otto Hulst

Otto Hulst (bestuurder van het pensioenfonds en voorzitter financiële commissie):

“Het is ontzettend belangrijk dat je op een jonge leeftijd weet hoe het met jouw pensioen is geregeld. Als je jong bent kun je er namelijk nog iets aan doen!”

“Elke euro die een jongere opbouwt kan soms wel veertig jaar renderen. Veertig jaar is een heel lange periode. Een euro die een oudere inlegt kan slechts een paar jaar renderen. Daarom is die euro van de jongere waardevoller dan die euro van de oudere. Dit aspect maakt het zo’n belangrijk verhaal dat jongeren al op een jonge leeftijd snappen hoe hun pensioen er uit gaat zien. Dan kunnen ze namelijk nog iets aanpassen.

Maar ja, welke jongere is nu geïnteresseerd in een verhaal dat zich afspeelt ver in de toekomst? Dat maakt het spreken over pensioen zo moeilijk en tegelijkertijd interessant. Ik krijg energie om mensen uit te leggen hoe iets werkt.”

Hoe ben je bij het bestuur van het pensioenfonds betrokken geraakt?

"Op een vrij toevallige manier. Als voorzitter van de jongerenorganisatie van KAS BANK, wilden wij een activiteit organiseren met het pensioenfonds. In mijn optiek brachten we daarmee jong en oud bij elkaar. Nu bleek ik ook één van die jongere te zijn die niet wist dat het pensioenfonds helemaal niet alleen om ouderen draait. Er volgden leuke gesprekken en toen er een vacature kwam in het bestuur van het pensioenfonds heb ik direct gereageerd."

Hoe belangrijk is pensioen voor jou en waarvoor wil je het gaan gebruiken?

"Pensioen is voor mij het hele financiële plaatje na een bepaalde leeftijd. Net als mijn leeftijdsgenoten kan ik wellicht met pensioen op mijn 72e. Dat vind ik best oud, dus mijn pensioen zet ik vooral in om ook eerder te kunnen stoppen met werken."